bäst

En ny patientenkät presenterades igår. Landstinget i Kalmar län har toppklass på primärvården. Det är till och med så att vi är bäst i landet.

Som ansvarig för primärvården i länet känner jag mig mycket nöjd. Vi har fantastiskt duktiga medarbetare och då räknar jag även in de privata vårdcentralernas personal (bara så ingen missförstår!).

Att den egna offentliga primärvården är bra det vet vi sedan tidigare. Nu är även de privata med i enkäten och med tanke på att de har fått ett nytt uppdrag att arbeta utifrån, i och med Hälsoval, så är det jätte roligt att se att dessa också får så höga betyg av patienterna.

Bäst i landet… det känns bra 🙂

Detta inlägg publicerades i Hälso- och sjukvård och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till bäst

  1. Anders Gränsmark skriver:

    Att primärvården i Kalmar län anses bäst i landet innebär inte att den är bra, resten av landet kan suga fett ordentligt. Jag anser att det finns en hel del att göra vad gäller primärvården, framför allt vad gäller tillgängligheten, psykiatrin och tiden fram till en diagnos. Jag orkar inte redogöra för allt här men jag är helt opolitisk och skulle behöva en hel D-uppsats för att lägga ut ordentligt. För min husläkare tog det en vecka att få en AKUT-tid, nära inpå 2 år till rätt diagnos och då testades jag för allt från magsår till hjärtproblematik. Det visade sig vara ett gallbesvär som botades med en timmas operation. Nu är jag smärtfri.

    Till saken hör att jag har 5, 5 års univrsitetsutbildning för att få en examen, ca 2 års arbete för att skaffa mig yrkeskompetens samt ca 5 års specialisering. Jag är dessutom forskarmeriterad. Jag har ett mått på vad en läkare kan. Av dessa anledningar anser jag att det finns oerhört mycket kvar att göra vad gäller primärsjukvprden innan den lever upp till epitetet ”landets bästa primärsjukvård”.

    Vad du än gör så skyll inte på regeringen för detta är ert rödgröna problem….Jag är så oerhört trött på er sjukvårdspolitik för den leder inte till något bättre. Sluta skyll på regeringen och börja arbeta för en bättre sjukvård istället.

    /Anders Gränsmark/Kalmar

  2. Börje Ekstam skriver:

    Hej,

    Jag läste just att Miljöpartiet vill ”komplettera” den ordinarie vården med så kallad alternativmedicin. Alternativmedicin är allt det som inte med vetenskap och beprövad erfarenhet kan påvisas ha någon gynnsam hälsoeffekt. Med en sådan satsning kommer landstingets pengar att slösas bort istället för att verkligen hjälpa människor att bli friska. Mumbo jumbo och hokus pokus kan aldrig ge mer än placeboeffekter.

    Hälsn
    Börje

  3. Börje skriver:

    Högskoleverket granskade svenska (privatskolor) utbildningar till naprapat och kiropraktor och skrev:
    ”Utbildningarna saknar integration mellan teori och praktik, något som är nödvändigt för vårdutbildningar. Lärarna saknar ofta den rätta kompetensen, forskningsanknytningen är obefintlig och studenterna tränas inte i kritiskt tänkande. Studenternas examensarbeten håller en oroväckande låg nivå. Dessutom skriver studenterna ibland om patientgrupper eller sjukdomar som de enligt Socialstyrelsens föreskrifter är förbjudna att behandla.”

    Flera skarpa varningar för riskerna med kiropraktik finns tillgängliga:
    http://www.dagensmedicin.se/asikter/blogg/gastbloggar/mats_reimer/2008/11/14/hall-kiropraktorn-borta-fr/index.xml

    • greenjessica skriver:

      Tack Börje för informationen. Både du och jag har ju akademisk bakgrund inom biologin och därmed har vi viss kunskap för att tolka olika vetenskapliga artiklar även inom andra områden än biologi. Men jag för min del vill ändå låta professionen göra bedömingen av vad som är medicinskt användbart inom hälso- och sjukvården.

      Mvh Jessica

Lämna en kommentar