befolkningen

Är det så att Torsås kommun återigen ska sluta ta emot utom europeiska flyktingar och asylsökande? I alla fall verkar det så när jag nu på morgonen läser i Barometern.

Enligt tidningen satsar man på emigrantmässor i Holland och Belgien. Det är väl bra i och för sig, en kommun av Torsås storlek behöver alla nya invånare som den kan få. Och det ska vara en ensidig satsning på den målgruppen kommer aldrig befolkningsproblematiken att kunna lösas.

Sen är det det där med solidaritet…..Vi bor i ett rikt land med gott om plats. Alla kommuner bör bidra till att hjälpa våra medmänniskor som varit tvungna att fly från sitt hemland. I åtta år, som kommunpolitiker i Torsås, arbetade jag för att kommunen skulle börja ta emot flyktingar, och fick till slut med mig en majoritet om att göra detta. Det känns oerhört tråkigt om politiken åter igen återgår till sin slutenhet mot nya invånare.

Trist, jag hoppas Torsåspolitikerna tänker ett varv till!

För övrigt så behöver hela länet tillskott av invånare. Kalmar är ett av tre län i landet som minskar i befolkning, vi har även en väldigt gammal befolkning. Det skulle verkligen vara en välgärning på flera sätt att länet utökade sitt flyktingmottagande. Jag har väldigt svårt att se någon annan väg ut ur befolkningsminskningsspiralen.

Annonser
Det här inlägget postades i Lokalt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till befolkningen

 1. karl spång skriver:

  ”Skojare och bedragare som kommer till Sverige i syfte att hitta en man/kvinna genom vilken de kan tillskansa sig PUT och därmed också försörjning, kostar så mycket pengar för Migrationsverket att vi, om vi hade använt pengarna på annat sätt, hade kunnat rädda tusentals barn från malaria och undernäring.
  Jag har så dåligt samvete över att jag håller på med detta, att statens pengar går åt till detta. De undernärda, de utsatta, de kommer inte hit för att söka asyl. De sitter i något flyktingläger, med sina döende barn.
  Någonting i svensk asylhantering måste förändras. Vi måste rikta vår hjälp mot människor som behöver den, på den plats där de finns. Inte mot viseringsiranier från medelklassen som aldrig varit politiskt aktiva men som här kommit på att att man kan blogga för att få PUT . Inte heller mot eritreaner som åkt hit med sin egen regerings godkännande eller eritreaner som aldrig satt sin fot i Eritrea utan som fötts och vuxit upp i Saudiarabien, Sudan, Italien etc.

 2. karl spång skriver:

  Rosengård är inte Sverige säger muslimerna…snart utropar de väl sig som självständiga också!

  Nu har multikulti nått vägs ände…när det gäller muslimer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s