Gröna framgångar inom hälso- och sjukvården

Miljöpartiet har sedan 2006 suttit majoritet med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. I valet 2010 la Miljöpartiet fram 10 punkter för ett grönare hälsolän. Alla dessa är nu beslutade och i en genomförandefas. Den stora framgången för gröna frågor hade inte varit möjlig utan Miljöpartiets inflytande i hälso- och sjukvårdspolitiken.

För oss är det en framgång att vi har en Nyttig, Hälsofrämjande, Miljövänlig och Solidarisk Hälso- och Sjukvård. 

Genom enträget arbete har Miljöpartiet förbättrat sjukhusmaten. Andelen ekologiskt har ökat och ligger nu på knappt 25%. Vi har bidragit till en ändrad uppfattning om mat som läkande kraft och maten tillagas direkt och tillagning med kyld mat är avskaffad.

Införandet av sprutbytesprogram i Kalmar är en stor framgång. Som andra landsting i Sverige startade Kalmar sprutbytesprogram för att ge möjlighet till narkomaner att få hälsoförebyggande insatser och minska risken för smittspridning.

Genom våra krav på energi- och klimatsmartbyggande har landstinget minskat sin energikonsumtion. Miljöpartiets krav har gett en helt fossilbränslefri uppvärmning av landstingets verksamheter, 600 kvm solceller och ett eget vindkraftverk som producerar egen el till landstinget.

Miljöpartiet har satt fokus på vård för asylsökande och papperslösa. Tydligare riktlinjer för vården av papperslösa och gömda flyktingar i Landstinget i Kalmar län.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s