Civil olydnad

Många är vi som sett filmen med Elin Ersson på planet som bland annat ska deportera en äldre afghansk man. Filen har spridits runt hela världen, media i andra länder skrivit om Elin och hennes mod, men även om Sveriges deportationpolitik.

Elin har all min sympati och beundran. Civil olydnad verkar liksom vara det som återstår som opinionsbildningsmedel. Vi är många som opinionsbildar i sociala medier varje dag. Otaliga demonstrationer har genomförts i hela landet under det gångna året. Inget verkar fungera för att politiker på nationell nivå, eller för den delen migrationsverket, ska förstå att människor i Sverige inte vill ha den förda politiken.

Jag blir därför en smula upprörd när jag idag läser ledaren av Jonatan Lönnqvist i Barometern. Den är så småaktig liksom. Jag undrar var Jonatan befunnits sig det senaste året? Hur kan han annars ha missat den aktivitet som bedrivits för att opinionsbilda mot deportationer till Afghanistan och ensamkommande ungdomars rätt till ett liv i Sverige eftersom de fått utstå så lång väntan och därtill genomgått rättsosäkra asylprövningar?

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s