2017 go to hell…

Året 2017 har varit en enda lång kamp. Det ska bli skönt att lägga det bakom sig. Kamperna är ju inte alls över utan har nog egentligen bara börjat men jag hoppas kamperna ska ge resultat 2018.

Kampen för en anständig LSS, hur länge ska människor med funktionshinder behöva kämpa för sina mänskliga rättigheter? Likadant med de ensamkommande ungdomarna som väntat och väntar fortfarande på att få stanna. Hur länge ska det ta innan dom får sina mänskliga rättigheter tillgodosedda. När ska myndigheter och regering ta den stora rättsosäkerheten på allvar och ställa till rätta alla rättsosäkra beslut?

Och när ska vi kvinnor få samma rättigheter som män på arbetsmarknaden, i idrottsvärlden, på fritiden och i hemmen? Är det när både män och kvinnor fattar hur snett samhället är?

2017 har varit det sämsta och värsta året i mitt liv sedan slutet av 80-talet, början av 90-talet. Då var det jag som befann mig i en väldigt marginaliserad tillvaro. Nu är jag väldigt priviligerad men det hårda samhället som skapat de här livsviktiga kamperna får mitt hjärta att blöda.

Så 2017 go to hell och låt 2018 bli året när kamperna belönas med respekt för mänskliga rättigheter för alla.

Gott nytt år ❤️

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s