Historiskt grön budget för Sverige

Detta är den grönaste budget som någonsin lagts fram i Sverige. Med Miljöpartiet i regering bygger vi ett hållbarare samhälle. Miljöpartiet har i regering ökat miljö- och klimatbudgeten med 109%. Många av satsningarna i budgeten är väl kända och jag ska här endast lyfta fram tre stycken som har bärighet på mina ansvarsområden som landstingsråd:

PRIMÄRVÅRDEN. Regeringen gör det möjligt för oss att fortsätta vår inslagna väg för att förstärka den nära vården. I budgeten anslås 1 miljard till primärvården för att bland annat öka tillgängligheten, och för vårt landstings del handlar det om i runda slängar 20 miljoner kronor. Det är välbehövliga pengar som är i helt vår inriktning i att föra vården närmare Kalmar läns invånare.

CELLPROVSCREENING. En liten men ack så viktig jämlikhets- jämställdhetsfråga inom sjukvården. Ingen kvinna ska behöva avstå från att ta cellprov av ekonomiska skäl. Regeringen avsätter därför 141 miljoner kronor per år för att kompensera landstingen i detta.

DEN FRIA KONSTEN. Budgeten förstärker den fria konsten i landet med 115 miljoner kronor. De är lika unikt som glädjande. I vårt län är kulturen väldigt ”instutionstyngd” och centrerad till den södra delen. Satsningen på den fria konsten kan skapa större möjligheter till större jämlikhet och mer konst och kultur på fler ställen i Kalmar län. Miljöpartiet har under flera år som ensamt parti drivit denna linje

https://www.facebook.com/miljopartiet/videos/10156170450086151/

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s