Nya klimatstrategi i landstinget

Igår diskuterade vi på landstingsstyrelsen förslaget till ny klimatstrategi. Den är framtagen med övriga regionala mål inkluderade. Det vill säga målet att länet 2020 ska vara klimatneutralt gällande alla samhällsbetalda resor, målet om fossilbränslefritt län 2030, FNs Agenda 2030 och slutligen förstås den nya klimatlagar som MP i regeringen drivit igenom.

Klimatstrategin har fokus på transporter, energi och avfall givetvis men även bland annat lustgas och livsmedel.

Och här, när det kommer till livsmedel, blir det diskussion. Det handlar om köttet! Ska vi tänka på klimatet och minska köttkonsumtionen i landstinget eller vilka hänsyn ska tas? För mig är det självklart att varje område som orsakar utsläpp ska bidra till att minska sina klimatpåverkande utsläpp. Och här blir skiljelinjen tydlig. Att SD inte fattar frågan och dessutom försöker motarbeta utsläppsminskningar är ju inte så oväntat. Men däremot C, som ju påstår sig vara borgerlighetens gröna röst?

Men köttet vill dom inte minska på. Trots att ca 20% av alla utsläpp kommer från maten vi äter och då till absolut största del från köttkonsumtion. Märkligt, mycket märkligt.

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s