Var kommer allt hat ifrån?

Idag i mitt facebookflöde hittade jag ett inlägg i en grupp som heter Kalmar med reklam för att Gudrun Schyman ska komma till Kalmar tillsammans med en ståuppartist. Det är sånt som brukar läggas upp i just den här gruppen. Jag brukar även jag lägga in reklam för olika evenemang som jag anordnar där. Såna inlägg brukar inte generera några mängder av kommentarer precis.

Men inlägget om Gudruns Kalmarbesök har genererat över 100 kommentarer. Den största delen av kommentarerna är både nedvärderande och bitvis kränkande, en del även hatiska. En blir ju bara så förbannat trött av detta. Om nu folk inte vill gå och lyssna på Gudrun så skit i det då! Stanna hemma eller gör nåt annat som verkar roligt, men skriv inte en massa skit i sociala medier om det!

Jag har oxå idag via Facebook sett att Alexandra Pascalidou slutar på P1 just på grund av hatet på nätet. Alltså vad är det för samhälle när människor tar sig friheten att behandla andra på det här sättet? Det är definitivt inte ett jämställt samhälle iallafall.

Måste bara länka till den här artikeln oxå, den säger en hel del! Det finns ett gäng människor som under täckmanteln att dom inte får tala, blir lyssnade på, begår grova övertramp mot yttrandefriheten.

 

Avslutar med lite reklam för Gudrun!!

Annonser
Det här inlägget postades i Feminism och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s