Äntligen blir det rödgrön i samordningsförbundet

I valet 2010 fick Samordningsförbundet (vet du inte vad det är? Kolla här) alliansstyre. Det var vi många som kände oro inför. Nu är det uppenbart att den oron var befogad. Alliansens ordförande, Pierre Edström (FP), har under flera år falskspelat i frågan om grön rehabilitering.

Han har hela tiden suttit på nyckeln till att kunna fortsätta med grön rehabilitering tex på Örtagården utanför Vassmolösa. I media har Pierre flera gånger varit ute och försäkrat att han är mycket positiv till grön rehab. Men i Samordningsförbundet har han förhalat och avslagit möjligheterna till försatt verksamhet. Läser med sorg i hjärtat om Örtagården i dagens Barometern.

Pierres populism verkar inte känna några gränser. Det är tydligt att han är helt ointresserad av att hjälpa människor som mår dåligt om han tror han kan ta en billig politisk poäng på att låta bli. Hade Pierre verkligen velat rädda Örtagården hade projektet varit igång för längesedan. Sånt gör mig riktigt arg!

Som tur är blir det rödgrönt styre i Samordningsförbundet nu igen, fyra förlorade år är till ända!

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Äntligen blir det rödgrön i samordningsförbundet

  1. Pierre Edström skriver:

    Tråkigt att du ser de fyra åren som förlorade. All statistik visar nämligen att Samordningsförbundets verksamhet varit till stor nytta för deltagarna. Verksamheten har ökat och nått fler som kunna öka sin arbetsförmåga och i många fall kommit ut i arbete eller studier och därigenom kunnat bryta sitt utanförskap. Förutsättningarna för Grön Rehabilitering var glasklara. Efter projekttiden, som dessutom förlängdes, skulle landstinget implementera verksamheten i sin ordinarie. Detta skedde inte av olika skäl. Styrelsen i Samordningsförbundet har vid samtliga tillfällen då nya ansökningar om att fortsätta Grön Rehab i förbundets regi varit helt enig i sin uppfattning. Inga andra förslag har kommit från de rödgröna ledamöterna (däribland MP). Du och dina rödgröna kollegor talar ofta om att svartmåla men det här tar nog priset ändå. Jag är i vart fall stolt över det arbete som Samordningsförbundet i Kalmar län åstadkommit.

    • greenjessica skriver:

      Samordningsförbundet har gjort mycket bra, även under din tid som ordförande, det ska du absolut få känna stolthet över. Mina synpunkter handlar om grön rehab och hur du hanterat den frågan och där står jag fast vid mitt tidigare inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s