typisk sandlåda

Det är med verklig sorg som jag följer debatten om det stundande nyvalet. Det är ju inte helt avgjort än om det blir nyval eller inte men för varje debattartikel och utspel som kommer från alliansen så blir ju chanserna för att det inte ska bli extra val mindre och mindre.

Utspelen om att stärka möjligheten till minoritets styre ser jag som ytterligare ett dåligt tecken. Ett dåligt tecken dels på samarbetsviljan i alliansens partier (för de är väl fortfarande fyra partier och inte ett, eller?) och dels ett dåligt tecken för demokratin.

Att börja trixa med lagstiftningen för att kunna fortsätta att inte samarbeta känns som en farlig väg att gå. Läs gärna vad Peter Eriksson skriver om detta. Att dessutom diskutera det utifrån att det ska handla om uteslutande av SD? Det är farligt.

SD har en politik som inte går att förena med de övriga sju partiernas politik, det är det som bör diskuteras gällande SD. Låt SD få prata, som Henrik Schyffert skrev, 0m rondellers placering, justeringar i miljöbalken eller nån annan fråga som vi andra partier ägnar vår tid åt.

Och urholka inte demokratin för att i demokratins namn hålla enskilda partier ute i kylan. Det är nåt som kommer drabba oss alla negativt, tänk på det!

Annonser
Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s