hållbart resande

När en bor i Kalmar län så vet en att det är svårt med förbindelserna till framförallt Stockholm. Att resa hållbart samtidigt i tjänsten är bara inte möjligt, inte många arbetsgivare godkänner tåg om det innebär en extra övernattning och kostnaden för resan är lika stor eller mindre för flyget. Speciellt inte om inte tågresan kan användas som arbetstid.

Miljöpartiet har i alla tider arbetat för bättre och billigare tågförbindelser. Här i Kalmar län har vi sett till att både Stångådalsbanan och Tjustbanan finns med i partiets nationella planer för tågtrafiken i landet. Dessutom finns ju drömmen om en kustjärnväg längs länets kust.

En annan tågsatsning som skulle kunna göra skillnad är det planerade höghastighetståget mellan Malmö och Stockholm. Om vi har en höghastighetsbana förbi Växjö kanske vi i Kalmar och övriga sydöstra Småland inte skulle ha så stora problem med hållbart resande i framtiden.

För att detta ska bli verklighet måste vi i den här delen av landet göra gemensam sak och därför blir jag väldigt glad när jag läser det gemensamma utspelet från kommunalråden i Kalmar, Växjö och Karlskrona. Det är bra!

Tror jag ska se om vi inte kan ta ett liknande initiativ mellan våra tre landsting….

Annonser
Det här inlägget postades i Infrastruktur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s