Drevet

Sitter på SKL i Stockholm och kollar av media. Blir ledsen av att se det drev som drabbar vår nya bostadsminister Mehmet Kaplan. För några dagar sedan var det vår kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke som fick utstå förlöjligande och förminskande. Nån som ser ett samband?

Det klart att media och andra ska granska våra makthavare och definitivt våra ministrar men det måste väl iallafall finnas nån verklig substans i anklagelserna?

Här hemma har jag upplevt ren smutskastning vid något tillfälle och där journalisten inte brytt sig om att ens granska sina fakta innan publicering och inte heller att ta in rättelser om uppenbara felaktigheter. Det är aldrig kul att hamna mitt i nåt sånt men visst får en politiker räkna med att det kan vara tufft ibland. Med dessa händelser i ryggen känner jag verkligen med både Mehmet och Alice, på ett personligt plan är detta hemskt.

Men på ett politiskt plan är detta ett fult maktspel med obehagliga undertoner. Ett svår definierat etablissemang vill försöka återta makt som de tror sig tappat för att de nya ministrarna inte verkar vara likadana som dom själva. Att falla för deras maktspel är att förlora, förlora mångfald och förlora feminism. Det hoppas jag vi slipper.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s