lånade resurser

Från och med i dag lever vi av kommande generationers resurser här på jorden, vi har konsumerat hela det ekologiska utrymmet för hela detta året. Den här dagen infaller, verkar det som, lite tidigare för varje år. Vi tär mer och mer på jordens ändliga resurser och med fyra månaders underskott i baken kommer vi att gå in i ett nytt år den 1/1 2015.

Visst känns det helt fel? Vilket företag kan göra så år efter år utan att gå i konkurs? Frågan är hur länge klarar moder jord detta?

Vad är det som gör att den här kunskapen inte får fotfäste hos politiker i allmänhet? Det måste till en omställning, en grön omställning, som gör att vi får bukt på det hysteriska konsumtionssamhället. Det måste löna sig att vårda sina saker istället för att köpa nya vid minsta defekt. Men det måste även bli ändring på jordbrukspolitiken och transportpolitiken med mera. Det är inte hållbart att odla grönsaker som sen ska dumpas, det är inte hållbart att transportera fisk över halv eller hela jordklotet för att filéa, det är inte hållbart att inte återvinna metaller och andra ämnen som vi använder mycket av idag.

Ja det finns oerhört mycket att göra så glöm inte att rösta den 14/9

#röstagrönt #kryssaenkvinna

 

Annonser
Det här inlägget postades i Miljö och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s