glömmer landsbygden

Det nog hörs ofta röster om att politik är storstadsfixerad. Det är inget parti som inte har den diskussionen både internt och medialt. Nu har vi ju inga storstäder i länet men samma diskussion finns ändå även här.

Moderaterna går i dagens tidning ut med en satsning på primärvårdsjourer i akutmottagningarna på länets sjukhus, det är ändå så svårt att få invånarna att gå till rätt vårdnivå menar moderaterna.

Detta förslag är ytterligare ett exempel på stadsfixering på bekostnad av landsbygd. För hur skulle det hjälpa alla de invånare som bor i andra kommuner än Kalmar, Västervik och Oskarshamn? Det viktiga är att fortsätta satsa på den nära vården, på alla våra hälsocentraler runt om i länet.

Det finns flera utredningar som visar att bor en på landsbygden eller i en kommun utan sjukhus så väntar en med att uppsöka vård till Hälsocentralen är öppen. Det är här det är viktigt att utveckla möjligheterna till att få vård även efter kontorstid. Att göra en stor, ensidig, satsning på jourcentraler på sjukhusens akutmottagningar är att befästa en ojämlik vård i länet.

Det vill inte jag bidra till!

 

 

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s