Nästa vecka blir det Gotland

I början av juli samlas Sveriges politiker och opinionsbildare i Visby på Gotland för att under en vecka diskutera politik och samhällsutveckling. Hela Visby kryllar att folk och det går att träffa på och få sig en pratstund med alla möjliga kändisar som rör sig i folkvimlet. Det är ett ypperligt tillfälle för påverkan även för de som inte i vanliga fall känner att de har någon nära ingång till politiker och makthavare. Alla partiledarna är där, de nationella mediernas journalister finns på plats, de flesta myndigheterna har öppna seminarium och där finns företagsledare och andra inflytelserika personer. Alla kan en stöta på när en promenerar genom staden och alla är oftast intresserade av att stanna och prata en stund med en potentiell väljare.

Politikerveckan på Gotland är en bra plats även för oss som är aktiva inom politiken på olika nivåer. Det finns seminarium om allt möjligt och hittar en bara rätt i seminariedjungeln så får en med sig många nya intryck och tankar hem. För min del blir det många seminarium i år om vården och kopplingen till sociala företag och idéburna organisationer. Men även e-Hälsa och jämställdhet är områden som jag prioriterar och vill ha ny kunskap om för att kunna ta med hem och applicera på den hälso- och sjukvård som vi bedriver i landstinget i Kalmar län.

Att även försöka påverka nationell politik genom att föra fram goda exempel från min politiska vardag och lyfta idéer om framtidens utveckling inom vårdsektorn är ytterligare en anledning till att åka till Gotland just den här veckan. I år medverkar jag i några olika seminarium. Dels har vi i rödgröna majoriteten i landstinget i Kalmar län ett gemensamt seminarium om nyttan eller onyttan med patientavgifter och dels så ska jag samtala om läkemedelsförmånen och utvecklingen av nya läkemedel tillsammans med andra politiker och läkemedelsindustrin. Två väldigt intressanta och högaktuella frågor för vården.

Som partipolitiskt aktiv är givetvis Miljöpartiets dag en höjdpunkt. För oss miljöpartister håller glädjen i sig ifrån vårens EU-val och partikongress. Jag, och säkert många med mig, ser vår dag i Almedalen som en minikongress där vi får ytterligare en chans att fylla på med kraft och engagemang inför höstens valrörelse.
Allt detta kan Almedalen erbjuda samtidigt som en kan njuta av den vackra sommaren. Det är sommargrönt ute nu och vi går mot en grön höst!

Jessica Rydell, landstingsråd (MP)
(Debattartikel i dagens Barometern)

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nästa vecka blir det Gotland

  1. Henrik L skriver:

    Det är bara väljarna som saknas i vimlet bland bubbel och snittar.

    • greenjessica skriver:

      Vissa väljargrupper saknas säkert. Men vill påminna om att vi har allmän rösträtt båd för kvinnor och män i det här landet. Det gör att i stort sett alla där som är fyllda 18 är väljare. Alla väljare är bra väljare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s