barnlängtan

Att som ensamstående kvinna längta efter barn samtidigt som åren går och paniken att bli ”för gammal” ökar är ingen bra situation. I Sverige är det helt okej att adoptera barn som ensamstående, det är fullt möjligt att ligga runt tills en blir gravid och som lesbiskt par kan en få hjälp av sjukvården med IVF tex.

Men hittills har det varit förbjudet att bli inseminerad, i sjukvården, för en ensamstående kvinna i Sverige. Nu är utredningen klar som ska föreslå att det ska bli möjligt. Men KD fortsätter att kämpa emot.

Vår riksdagsledamot Gunvor G Ericson ger svar på tal till KD i senaste numret av Dagens Samhälle. KD:s unkna värderingar måste bemötas. Ensamstående mammor är inte ensamma i världen och dom har funnits i alla tider utan att barnen fått sämre  med kärlek (även om samhället i många fall dömt både mammorna och barnen).

I dagens samhälle är stjärnfamiljer inget ovanligt, kärnfamiljen har spelat ut sin roll som allenarådande norm. När ska KD börja se detta och respektera alla barn oavsett vilka eller hur många föräldrar de har?

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård, Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till barnlängtan

 1. Fredrik skriver:

  Jag vill ha en ny Volvo men den får jag betala själv.
  Varför skall en kvinna få ett barn gratis och dessutom
  av sjukvården som ju skall ägna sig åt sjuka.
  Detta är ingen sjukdom.

  • greenjessica skriver:

   Vad jag vet är det ingen som sagt att det ska vara gratis. Utan det handlar om att göra det lagligt för ensamstående kvinnor att få göra assisterad befruktning. Det är idag olagligt i Sverige men inte i Danmark och Finland tex.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s