yes läkarutbildning

Från och med 2015 kommer 20 läkarstudenter/termin att kunna göra den kliniska delen av sin utbildning i Kalmar. Detta är ett samarbete mellan Hälsouniversitetet i Linköping, Linneuniversitetet, Landstinget i Kalmar och Landstinget i Östergötland.

Fullt utbyggt kommer vi i Kalmar att ha 100 studenter som går här. De går sina fem första terminer i Linköping för att sedan göra de avslutande fem terminerna i Kalmar.

Avtalet innebär att redan från 1/7 2014 utökar vi möjligheterna till verksamhetsförlagd utbildning här i Kalmar. Det innebär oxå att landstinget i Kalmar förstärker möjligheten till forskning. Den beräknade kostnaden för satsningen är 25-30 miljoner årligen och avtalet gäller i tio år med möjlighet till förlängning.

Det här är verkligen en stor och viktig nyhet. Jag ser den som en av förutsättningarna för att klara bemanningen i sjukvården i länet på långsikt men även som en förutsättning för att vi ska kunna hänga med i utvecklingen som sker inom sjukvården.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till yes läkarutbildning

  1. tobbeguss skriver:

    Hej, Tycker att det är bra att vi utbildar ny och hungriga läkare men är samtidigt lite skeptiskt till hur det tänks. Vi har fantastiska läkare i Sverige men riktigt många duktiga läkare ger upp och flyttar utomlands och kommer inte tillbaka för än vid pensioneringen. Orsak är överbelastning och fokus på administration i stället för patient. Det finns i dag flera mycket anseende läkare med egen praktik som nu tvingas i pension då allt centraliseras och de inte får vara med och dela på kakan.

    Vem är det som leker med sjukvården?

    Hälsningar tobbeguss.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s