samtycke ett absolut krav

Nu öppnar Socialdemokraterna för en samtyckeslagstiftning. Då borde det inte vara långt bort med en sådan lagstiftning, kan man tycka.

Men nejdå så snabbt ska det nog ändå inte gå! För (S) vill utreda frågan först. Igen säger jag, (MP) har redan tagit fram en sådan utredningen. Jag har svårt att se vilka nya omständigheter som Morgan Johansson pratar om och utredningen är som sagt redan gjord.

Om inom alliansen är det tydligen bara (M) som är emot, så det borde ju oxå bädda för ett snabbt genomförande? Men nejdå! För då säger centerns företrädare att nåt hoppande över blockgränserna blir det inte i den här frågan!

Sånt här gör mig mörkrädd! Hur kan blockpolitiken vara viktigare än att få en bättre fungerande lagstiftning om våldtäkter? Bland annat den uppmärksammade domen i Lund där ett nej kunde uppfattas som nåt annat än nej visar tydligt på hur viktig en samtyckeslagstiftning är. Gamla unkna värderingar om kvinnor (men även om män) som den typen av domar visar på går tydligen inte att komma till rätta med utan att även lagstiftningen säger att det krävs ett uttryckt samtycke för att det ska vara ok att ha sex med en annan människa.

Och Jaaa feminismen behövs verkligen! Fortfarande!

Annonser
Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s