Värsta blurparna

Budgetfullmäktige är ju alltid intressant. Många olika förslag och tankar har debatterats. En del kloka, en del mindre kloka och några helt stolliga.

Från första dagen har jag ett lite speciellt minne av debatten med moderaten Björn Hult. Vi debatterade ett eventuellt avtal med Vidarkliniken. Björn hävdade att han ensam har mycket bättre kunskap och omdöme än de nöjda patienter som fått vård på Vidarkliniken, patienter som kommer från fem stora landsting, bland annat våra tre största – Stockholm, Skåne och Västra Götaland. Men inte nog med det. Björn hävdade även att han ensam har bättre omdöme och kunskap än alla hans moderata kollegor i dessa landsting/regioner. Kollegor som styr i flera av dessa fem landsting och som medverkar till att fler och fler kan ta del av vården på Vidarkliniken.

Det är inte utan att jag undrar vilken forskning som Björn har hittat som visar andra resultat än det som hans kollegor baserat sina beslut på och som finns öppet redovisade för alla och en var som vill läsa.

En annan spännande men inte lika oväntad debatt kom från folkpartiets Lisbeth Lindberg. Hon tyckte att vi skulle stryka allt i planen som handlar om vindkraftsel och istället satsa på kärnkraftsel! Jaja att folkpartiet gillar kärnkraft är ju ingen nyhet men att folkpartiet dessutom vill undvika förnyelsebar elproduktion, det var lite oväntat iallafall.

När vi slutligen röstade om FPs yrkande så fanns det ett visst sug, från MP-håll, för att begära votering. Det kunde ju varit intressant att se hur många i fullmäktige som är emot förnyelsebar elproduktion….

Sen blir jag lite orolig över att de borgerliga avstod från att rösta nej till SDs förslag om att sälja ut folkhögskolorna. Kan borgarna tänka sig att sälja våra folkhögskolor? Eller vad menar dom?

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s