Ny aktör i Emmaboda

Nu händer det grejer i Emmaboda.

En ny hälsocentral är på väg att starta. Landstinget har fått in en ansökan från en privat aktör som vill starta i Emmaboda och de har även blivit godkända.

Det är ett antal läkare som idag arbetar på bemanningsföretag som bestämt sig för att slå sig ner och driva en hälsocentral i Emmaboda. Enligt ansökan så ska den nya hälsocentralen ligga på Storgatan.

Det här är mycket glädjande tycker jag. Dels så får vi ett större utbud av primärvård i Emmaboda. Sedan nåt år tillbaka är det brist på läkare i den kommunen, nu kan det kanske åtgärdas.

Dels så vet jag att det finns en opinion i Emmaboda, bland annat mina partikompisar har jobbat för detta, för att lägga en hälsocentral i fastigheten på Storgatan, för utvecklingen av centrum i Emmaboda. Den offentliga primärvården ska bygga nytt och hade i sin nuvarande omfattning inte fått plats i fastigheten på Storgatan. Men nu när det kan bli två centraler istället så blir det bra med en på Storgatan och en i anslutning till där vi nu har Emmaboda Hälsocentral.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s