grön rehabilitering

I lördags skrev Pierre Edström (FP) i Barometern om grön rehabilitering. Här är mitt svar till honom:

Jag är glad övar att Pierre Edström (FP) delar min uppfattning om att grön rehabilitering är bra och visar goda resultat. Jag är mindre glad – men inte förvånad – över att han far med osanning och vilseleder läsaren. Som varande landstingsråd och dessutom ordförande för Samordningsförbundet i Kalmar län bör och ska Pierre Edström veta bättre. Men tydligen behövs det ett förtydligande. Den rödgröna majoritetens arbete med grönrehabilitering står på tre ben:

1. Över hela länet, på länssjukhuset i Kalmar och på våra folkhögskolor, vill vi erbjuda grön rehabilitering genom så kallade nyckelkurser (hjälp till självhjälp). För att bredda verksamheten ytterligare skulle även Oskarshamns folkhögskola kunna ingå i detta, även om landstinget inte är huvudman där.

2. I just Oskarshamn bedriver vi grön rehabilitering inom psykiatrin via Nymålen, där djur och natur används som viktiga delar i behandlingen av människor med psykiatriska diagnoser.

3. Inom Samordningsförbundet vill landstinget få möjlighet att permanenta den gröna rehabiliteringen – det föreslår vi i vår lanstingsplan. Och Pierre Edström och Folkpartiet kan ta ansvar genom att driva på för grön rehabilitering i förbundets regi.

I Samordningsförbundet finns idag pengar för att kunna bedriva tex grön rehabilitering, men intresset hos Folkpartiet verkar mest vara en yta med dålig finish: skrapar man lite på ytan krackelerar både ytan och viljan hos Pierre Edström.

Jessica Rydell (MP), vice ordförande landstingsstyrelsen

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s