hur många gånger ska man behöva upprepa sig?

Landstinget i Kalmar gör just nu en stor satsning på sjukhusmaten. Vi satsar 25 miljoner på att laga mat värd utmärkelsen Sveriges bästa sjukhusmat.

Leif Mannerström har varit här och hjälp till i köket på länssjukhuset bland annat. Det ger resultat. Bra resultat har vi även i Oskarshamn efter övertagandet av restaurangen där. Mycket god mat serveras.

Under många år har jag sagt att det går att få både bättre råvaror och mer ekologiskt utan att det behöver kosta mer pengar. Det handlar om planering och hur man lägger upp sina menyer. Nu skriver Mannerström om precis detta, det har han även pratat om när han var här. Och inte bara jag och Mannerström vet detta utan många kockar vet att det är så.

Ändå framhärdar kommuner och även landsting i att det inte går. Nu skriver Mannerström i GP om detta och tycker att riksdagsmännen skulle få äta samma mat som på äldreboende, han hoppas på förändring efter det.

Jag vet inte om det är det som får en förändring att ske men är det så så är det ju bra. Men jag undrar fortfarande hur många som ska behöva upprepa samma sak innan det får genomslag i stort?

Det här inlägget postades i Mat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s