nyhetsbrev augusti

Nyhetsbrev från Landstinget augusti 2013

 Höstterminen har börjat på allvar. Det är full fart framåt och i måndags hade vi terminens andra samordningsmöte i majoriteten.

 Bland annat fick vi sommarrapporter från flera av förvaltningscheferna. Mycket glädjande sådana: Hälso- och sjukvården har haft en av de bästa somrarna på flera år, psykiatrin har klarat sitt utan stora hinder, och detsamma gäller primärvården. Sammanfattningsvis har sommaren varit lugn!

 En av våra privata aktörer inom primärvården, Sensia, ”passade på” att gå i konkurs mitt under brinnande semester. Sensia hade verksamhet på två ställen: dels i Hultsfred och dels i centrala Kalmar. Det blev avbrutna semestrar för landstingsdirektör och förvaltningschefer, men det löste sig snabbt och bra utan att patienterna kom i kläm.

I Hultsfred listades patienterna direkt om till Landstingets hälsocentral, och i Kalmar startade två läkare ett företag, Cityläkarna, och tog över lokalerna och merparten av de listade patienterna.

I fredags hälsade vi i majoriteten Cityläkarna välkomna, och massmedia slöt upp bra vid tillfället.

 

En annan sak som hände i fredags var att jag, landtingssekreteraren Johan P Hammarstedt och språkröret för södra delen av länet Nicholas Murigu, deltog i ett elbilsrally i centrala Kalmar. det var ett stafettrally med tre sträckor, och medan en körde elbil, skulle de båda andra trampa motionscykel. Målsättningen var att man skulle generera mer energi än vad man körde upp. Just det lyckades vi med, men vår placering blev tämligen blygsam, dock icke sist…

 Provvalet pågår som bekant som bäst. Och i söndags hade vi valkonferens och valpepp på Forum i Oskarshamn. Inte mindre än 36 personer är intresserade av att stå med på landstingslistan valet 2014 – det är mycket, mycket glädjande att så många medlemmar intresserar sig för landstingsfrågorna!

 Under hösten kommer vi att ha valkretsmöten om landstingsfrågorna. Vi har valt att dela upp det, så Akko tar norra länet, Lisa mitten och jag koncentrerar mig till södra länet. Förutom valkretsmötena kommer jag att bjuda in medlemmar och allmänheten till föreläsningar och diskussioner i aktuella och angelägna ämnen. Det första mötet blir den 17 september på Kallskänken – en diskussionskväll om Myter, makt & människor där bland andra Tara Braem och Git Fransson Ekström kommer att delta.

Närmast på tur nu är terminens första AU denna vecka. Veckan därpå ska vi ha ledningsdagar för majoriteten. Dessutom kommer Åsa Romsson till Västervik den 29:e, och samma dag ska vi inviga det nya kliniska träningscentret (KTC) på Oskarshamns sjukhus.

 Full fart, som sagt!

 Har du frågor är Du välkommen att höra av dig!

 

 

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s