vården i Hultsfred

För ett tag sedan gick Sensia i konkurs. I Kalmar län hade vi två hälsocentraler som drevs av Sensia, en i Kalmar och en i Hultsfred. Sensia hade nyligen blivit uppköpt av ett riskkapitalbolag och kanske var det det som avgjorde Sensias öde, flera vårdcentraler i landet försattes samtidigt i konkurs.

Flera åtgärder har gjorts och många diskussioner har fört med Sensias ledning och konkursförvaltaren för att kunna fortsätta ge en bra och säker vård till de som varit listade på dessa två centraler. Detta ledde till att Kalmar kunde driva vidare vården till en ny aktör tar vid, vilket sker nu i dagarna. Däremot kunde inte situationen lösas lika smidigt i Hultsfred. Där hade man problem med läkarbemanningen och man gjorde den bedömningen att det var omöjligt att bedriva en god vård under tiden som det kan ta att hitta en ny aktör. Därför stängdes hälsocentralen redan i sambans med konkursen och patienterna har fått lista om sig.

Det är tråkigt när det blir så här. Men patienternas rätt till säker och god vård måste alltid komma i främsta rummet och det är det som varit drivkraften här, från alla inblandade parter.

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s