Sommaren och cirkusen

Igår när jag reste genom länet passerade jag en rastande cirkus. Elefanterna stod i en lite provisorisk inhägnad vid sidan av vägen. Ett pittoreskt inslag i landskaps bilden liksom….

Jag har inga synpunkter på den här specifika cirkusen, la inte ens märket till vilket cirkussällskap det var. Däremot har jag väldigt starka åsikter om djur och då framförallt elefanter på cirkus.

Miljöpartiet har nog alltid drivit att cirkus inte bör ha djur och då speciellt inte sk exotiska djur som elefanter. En lagstiftning sägs vara på gång men nu höjer även veterinärer och WWF rösten.  Det går för långsamt och framförallt elefanter och sjölejon passar inte för cirkuslivet och miljön som det innebär.

Jag gillar att debatten kommer igång igen. Lagstiftningen verkar dröja, kanske gör regeringen som vanligt och förhalar för att tillgodo se några ekonomiska intressen som man värnar mer, och det behövs påtryckningar för att den lagen inte ska dröja längre.

Vad jag önskar mig är att vi inte kan se elefanter rasta längs vägen i Sverige till nästa sommar. Cirkusar ska vara utan djur!

Annonser
Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s