replik

Trygg och säker vård på Öland i sommar också!

 Replik till Gudrun Brunegårds insändare om öppethållande av hälsocentraler på Öland

Det är sant som Gudrun Brunegård säger: under den mest intensiva turisttiden förstärker vi öppettiderna på de hälsocentraler på Öland som bäst behöver det!

I Borgholm utökar vi öppettiderna till 8-22 varje dag under sju veckor med start V 26. Och i Löttorp dubblerar vi alla personalkategorier och utökar öppettiderna till 8-17 samtliga dagar i veckan.

På södra Öland är inte trycket och behovet alls lika stort. Därför gör vi i år liksom vi gjort i ett tiotal år: Mörbylånga hälsocentral håller öppet veckorna 25 till 28 och Färjestadens hälsocentral 29 till 32. Allt för att utnyttja den personalresurs som finns att tillgå på bästa sätt. Personaltätheten på de båda ställena kommer att vara densamma under semesterperioderna. Och distriktssköterskeverksamhet kommer att bedrivas på båda orter under hela sommaren.

Under sommarperioden bedriver inte primärvården planerad vård, utan ägnar sig åt akutvård, också det precis som vanligt.

Dessutom förstärker vi kunskapen om vårt nummer till sjukvårdsupplysningen, 1177, genom kampanjer bland annat till turistbyråer och campingplatser, för att minska trycket på akutmottagningarna.

Dessa åtgärder ska garantera såväl Gudrun Brunegård, som fastboende på Öland och tillresta turister en god, trygg och jämställd vård.

 

Jessica Rydell (MP), landstingsråd med ansvar för primärvården

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s