efter kongressen

Precis hemkommen från partikongressen i helgen, försöker jag landa i vardagspolitiken. Det är fantastiskt roligt att vara på partikongress, att diskutera politik med människor med samma utgångspunkt, att träffa alla härliga kollegor från hela landet, att föra fram lokala hjärtefrågor till riksdagsledamöter och inte minst att se det nya partiprogrammet växa fram.

Jag är mycket nöjd med det paradigmskifte inom narkotikapolitiken som kongressen biföll. Nu råder ingen tvekan om att missbruk ska behandlas som en sjukdom och inte, som idag, som ett brott. Detta har kongressen fastslagit både i avsnittet om rättssäkerhet och i avsnittet om sjukvård.

I övrigt så är det nya sjukvårdsavsnittet betydligt bättre än det i det gamla partiprogrammet. Det märks att vi sitter med i alla landsting och faktiskt kan sjukvårdspolitik bättre än tidigare. Nu handlar partiprogrammet om sjukvård och inte bara egenvård och friskvård, vilket det i stor utsträckning gjorde tidigare.

Dessutom har vi lagt in tänderna i kroppen, där de hör hemma. Tandvården ska införlivas i sjukvårdens högkostnadsskydd. Mycket bra!

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s