rökförbud

Nu verkar det vara dags för nästa steg i antirökkampanjandet. Det är bra!

Innan Sverige införde rökfritt på krogen och andra inomhusmiljöer var det ett hiskeligt liv. Det skulle aldrig gå sa man. Det märkliga var att länder där det är betydligt vanligare med rökning än i Sverige kunde och gick före. Nu verkar samma argument dammas av igen för att det inte ska bli ytterligare förbud. Medan andra går före….

Nu är det dags att ta nästa steg och förbjuda rökning på uteserveringarna oxå. Många verkar vara med på tåget men än är det långt ifrån klart. Under tiden drivs en del initiativ. Miljöpartiets Patricia Vildanfors har lämnat in en motion på temat. Överläkaren på ortopedkliniken, Dan Johannesson, driver en energisk kamp för att minska skadeverkningarna av rökning. Och restaurang Vino Rosso går för och inför rökbud på sin uteservering.

Nu verkar iallafall inte frågan var OM utan NÄR ska ett rökförbud på uteserveringar införas!

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till rökförbud

  1. Henrik skriver:

    Kan man förbjuda Miljöpartister på uteserveringar? Vi ställde frågan till polismannen Svenne Batong som stod och slöade utanför stationen. ”Jag vet inte om vi har lagrum för det men man kan ju alltid slå dom med batongen så kanske de sticker!”. Ett klassiskt svar från Svenne Batong. Han har träffat de flesta innevånarna i staden med sina batongslag sen 1971. För övrigt, och för att vara seriös, så är ett förbud ett pruttigt förslag!

  2. Ensamma mamman skriver:

    Haha. Tidigare kommentar visar humor, även om den är tämligen syrlig…

    Så vitt jag minns var allt bry kring rökförbudet INNAN. När det väl trädde i kraft gick det faktiskt ganska smidigt och de flesta, även rökarna, tyckte att det var ganska skönt att komma från krogen utan att finblusen var totalt inrökt.

    Jag tror detta rökförbud kommer att gå lika lätt. Folk inser att tobak enbart slukar en massa pengar, förstör hälsa och förpestar miljön!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s