chockad

Satt och tittade på Smålandsnytt, de har en serie inslag om sjukvården. Väntade på ett reportage om Lindsdals Hälsocentral som efter många år med hyrläkare nu har full bemanning och därmed inte har något behov av hyrläkare längre.

Det reportaget kom inte, de utlovas imorgon istället. Däremot hade de ett reportage om Kronobergs situation. Ett centerpartistiskt landstingsråd talade med tydlig stämma om att hyrläkarkostnaderna nu hade blivit så höga att Kronobergs landsting måste vidta åtgärder. Det låter ju ansvarsfullt, eller hur?

Men måste erkänna att jag blev helt chockad av hennes besked att Kronoberg tänker försämra tillgängligheten. Med berått mod tänker man alltså sluta fylla vakanser med hyrläkare och istället låta patienterna vänta längre på både besök hos specialist och behandling.

Kronoberg ligger redan idag sämre än till exempel Kalmar län när det gäller vårdgarantin. Nu tänker de alltså försämra ytterligare för sina patienter!

Jag är chockad över deras uppgivenhet. Tillgängligheten är ytterst viktigt, inte bara för att vårdgarantin är lagstiftad till viss del utan framförallt för att patienter inte ska behöva lida i onödan.

Jag är i chock!

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s