akut infektion

Spenderade delar av dagen på länssjukhuset. Det är idag oftast en trevlig upplevelse inte som tidigare, innan landstingspolitiken, då det berodde på sjukdom om det var sjukhusbesök.

Först fick jag en rundvandring i de nya lokalerna på akuten. Vilket lyft! Funktion och design som främjar hälsa i skön förening. Sen mycket diskussioner om ”akut förbättring”, mångbesökarmodellen och Högsbymodellen.

Akuten tillsammans med medicinkliniken inför bedömning av läkare och sjuksköterska direkt för akuta medicinpatienter. Detta förenklar och förbättrar mottagandet av patienterna.

Mångbesökarmodellen, som akuten tidigare fått guldskalpellen för, är ett bra arbetsätt för att ta hand om patienter som kommer ofta. Nu har man även utvecklat modellen med att införa videokonferenser med ansvarig läkare i primärvården. Mycket bra för patienten och arbetsbesparande för sjukvården.

Införandet av Högsbymodellen, där ambulansen vid utalarmeringäven har möjlighet at erbjuda tid på patientens hälsocentral direkt på morgonen dagen efter, sker nu i hela länet. I Högsbyområdet är det igång sedan en tid tillbaka och orådena runt Kalmar och Västervik är på gång. Vi är unika i landet att breddinföra den här modellen som har visat sig vara mycket bra för både patienter och ambulansverksamheten.

Sen besökte jag infektionskliniken och tittade på vår sprutbytesverksamhet. Är mycket stolt över att vi startade som andra landsting i landet med den här verksamheten. För mig är det extremt viktigt att landstinget i Kalmar län är tydliga med att rätten till hälsa gäller alla, även dem som kanske inte har det allra hälsosammaste livet. Sprutbytet är en stor framgång och den HIV-epedemi som pågick förra våren har hejdats, vilket var väldigt viktigt.

Det har varit en bra dag i stort 🙂

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till akut infektion

  1. Kerstin Ekblad skriver:

    eftersom jag ”hänger” en del på sjukhuset… Personalen jag träffar är proffsig och lagom snäll :-). Vi har en bra sjukvård!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s