värna grön rehab

Under en längre tid har Miljöpartiet arbetat för att landstinget ska kunna erbjuda grön rehabilitering i hela länet. Att satsa på grön rehabilitering är samhållsekonomiskt lönsamt men framför allt är det en framgångsrik metod för  rehabilitering av ett antal sjukdomstillstånd.

Det finns idag mycket som visar, inom forskningen inte minst, på väldigt goda resultat för patienterna som deltagit i grön rehabilitering. Patienterna uppger att de fått ökad livskvalitet och i många fall även kunnat minska eller helt slutat med läkemedel.

De få möjligheter som just nu finns inom landstinget för att delta i grön rehabilitering måste värnas, men de kan inte pågå i projektform och den gröna kompetensen fås antagligen bäst genom avtal med andra aktörer. Landstinget har sin kompetens inom samtalsterapi, rehabilitering och mindfullness men kompetens inom den gröna terapin är ytters begränsad.

Miljöpartiet vill ha mer grön rehabilitering i landstinget. I samarbete med andra aktörer skulle den gröna rehabiliteringen kunna utvecklas och komma fler till del. Behandlingformen har många positiva aspekter och med samverkan kan jämlika förutsättningar över länet skapas säven på det här området. Grön rehabilitering är en viktig pusselbit i en modern hälso- och sjukvård.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till värna grön rehab

  1. Lotta skriver:

    Vad innebär grön rehabilitering??

    • greenjessica skriver:

      Väldigt kort: Man använder sig av djur och natur i rehabiliteringen. Det mest kända är Alnarp i Skåne och det finns väldigt mycket forskning som visar på att detta är bra för människor med framförallt psykisk ohälsa/sjukdom och stressrelaterade tillstånd

  2. Ping: Framgång för MP, Anna Tjäder och grön rehabilitering | Grön landstingsblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s