budgetdebatten igår

Igår när landstingsstyrelsen samlades för att bland annat diskutera vårt förslag till budget för nästa år försökte oppositionen skrämmas med vargen.

Och det är ju lätt att förstå, för det kan inte vara lätt att vara oppositionspolitiker i Landstinget i Kalmar län. Nöjdaste patienterna, kortaste köerna, stabil ekonomi – så ser det ut. I mätning efter mätning.

Vi har sedan vi tog över 2006 varje år levererat bra bokslut, så bra att vi har kunnat bygga om på våra tre sjukhus för ca en miljard utan att behöva låna en enda krona.

Vår modell med förbättringsarbete, under devisen ”varje dag lite bättre”, ger förutsättning att bedriva sjukvård utan att strukturspara. Vi har aktivt valt en modell som gör att tokryckens tid är förbi. Framgångsrikt har vi gått från ekonomistyrning till kunskapsstyrning. Vi vill att hälso- och sjukvården ska stå på en stabil grund där man är förberedd på vad som ska ske i det längre perspektivet.

Oppositionen pratar om 60 miljoner i strukturspar men utan att berätta vad som ska sparas på och samtidigt använder de samma pengar till att kritisera att vi inte satsar mer än vi gör. Kan bara uttrycka min glädje över att det inte är oppositionen som har budgetansvaret.

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s