ölands djurpark?

Idag berättar före detta anställda på Ölands djurpark för media om ett omfattande djurplågeri. Enligt uppgifter ska djuren behandlas inhumant under lågsäsong, och bara visas upp i gott skick då det finns turister i parken. Djur slås ihjäl, och dör för att man inte vill lägga pengar på veterinär, berättar man för P4 Kalmar och SVT.

Det var inte längesedan parken var i blåsväder då sommarjobbare vittnade om usla arbetsförhållanden och utnyttjande av ung arbetskraft.

Oavsett vad man tycker om djurparker som idé så finns det  många exempel på djurparker i Sverige och världen som bidrar till biologisk mångfald och som värnar djurens bästa. Det finns parker som kombinerar underhållning och skyddsprogram för hotade arter. På vissa håll driver man utbildning om god djurhållning och rehabiliteringscentra för skadade vilda djur.

Många framgångsrika företag här i länet tar in unga om sommaren och ger dem skälig lön och en bra erfarenhet så att samma ungdomar ska vilja komma tillbaka år från år och kanske skapa sig en karriär i företaget.

Ryktena om den dåliga miljön för djuren har florerat länge nog. Är man inte intresserad av att ta hand om djur ska man inte ha djurpark! Ölands djurpark borde satsa på att bli en renodlad nöjespark då skulle inte oskyldiga djur behöva lida om parken har ekonomiska problem.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Djur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s