sprutbytesveksamheten är igång

Nu är sedan en tid tillbaka sprutbytesverksamheten igång i länet. Alla injektionsmissbrukare har nu möjlighet att komma till infektionskliniken i Kalmar för att byta sina sprutor mot nya. Dessutom ingår ett helt batteri av olika möjligheter för livsförändringar i projektet.

Infektionskliniken har redan sett att det finns behov även i norra  delar av länet och har förhoppningar om att kunna sprida verksamheten norrut. För det behövs bland annat politiska beslut i berörda kommuner. Om det blir filialverksamhet norrut får jag väl återkomma till men det blir ju mer jämlikt i länet för den här gruppen om det skulle kunna ordnas så.

Jag är glad och, ja till och med stolt, över att Kalmar län är det första landstinget, efter Skåne, som startar sprutbytesverksamhet. Precis som i Skåne finns en stor enighet i vårt landsting om att det här är en bra och viktig verksamhet för missbrukare.  Sjukvården har ett ansvar att erbjuda möjligheter till hälsovård för alla länsinnevånare och det ansvaret visar vi att landstinget i Kalmar län tar på allvar.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till sprutbytesveksamheten är igång

  1. Mats Andersson skriver:

    Synd bara att polisen plockar åt sig verktyg och kanyler…

    • greenjessica skriver:

      Ja jag såg i tidningen att polisen tydligen inte är helt uppdaterad på att sprutbytesverksamheten har startat i Kalmar. Kommunikation är som vi vet alltid svårt. Men än är sprutbytet ganska nytt och jag är övertygad om att detta är ett övergående problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s