parkeringsproblem

I Kalmar på kommunfullmäktige och i media är det lätt att få för sig att parkeringar i centrala Kalmar är vår tids stora ödesfråga.

Från Miljöpartiets sida har vi alltid varit minst sagt skeptiska till den hållningen. Än  mer med tanke på att Kalmar gärna samtidigt vill hävda att Kalmar är en cykelstad.

Trafikverket har, i sin kapacitetsutredning, tittat på vad som behövs för att Sverige ska ha möjlighet att klara klimatmålen. Bland annat anser verket att det behövs höjda parkeringsavgifter, färre parkeringsplatser, generellt sänkta hastigheter och höjt statligt stöd till kollektivtrafiken.

I Köpenhamn har man länge satsat på cykeltrafiken, en tredjedel av Köpenhamns rusningstrafik sker på cykel, och där är man tydlig med att inga parkeringar byggs ovan mark.

Så jag undrar varför det är så viktigt med fler parkeringsplatser i Kalmar? Hur kan framtidsengagemanget för utvecklingen av Kalmar ha fastnat för så många i att vi ska ha fler p-platser. Är det inte dags att inse att utvecklingen för Kalmar ligger i att hänga med i utvecklingen av en hållbar stad?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Lokalt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s