måndagen

Började dagen med ett seminarium om sociala investeringar.

Nationalekonom Ingvar Nilsson sa att samhällets sätt att behandla utanförskap är väldigt likt ett medberoendebeteende. Men han berättade också om möjligheterna att börja ändra beteende och hur det är möjligt att använda sig av social investeringsfonder. En kommun hade sålt av alla sina aktier för att satsa i en socialinvesteringsfond eftersom de ansåg att avkastningen skulle bli mycket högre så än på börsen.

Anna förbereder sig för att sitta i panelen på ett seminarium om kustmiljö.

Agneta Granström (MP), landstingsråd i Norrbotten och

Ann-Chatrine Lovars (MP), landstingsråd Dalarna, påväg, tillsammans med mig, in på seminarium om folkrörelsernas framtid.

Anders Wallner deltog och talade om MP:s arbete med 250 000 samtal och hur MP aktivt söker öppenhet och interaktion från fler än dem som är medlemmar och deltar på våra möten.

Brit Stakston (berdvid Anders Wallner), författare mm, menade att MP kommer skrämma skiten ur de andra partierna (ja, hon sa faktiskt så) om vi lyckas med att skapa den öppenhet och interaktion som vi vill ha inom partiet. Hon jämförde Facebooks nätverkande med folkrörelser och hävdade att jaget inte behöver stå i vägen för kollektivet.

Lyssnade även på Åsa Romsom hos Aftonbladet. Hon sa bland annat att miljöpartiet ska vara en tredje kraft i politiken. Vi är varken småröda eller småblå.

Det här inlägget postades i Rikspolitik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s