nu blev det fart

Intresset för miljöpartiet verkar stort just för tillfället, ovanligt många besöker min blogg. Det är ju roligt och då kan jag ju passa på att skriva något om mina favorit ämnen – sjukvårdsfrågor på blogg verkar annars inte vara det allra hetaste man kan skriva om 🙂

Om två veckor åker jag till Paris på den internationella patiensäkerhetskonferensen. Det ska bli väldigt spännande. Förra årets konferens gav väldigt mycket, bland annat hörde jag på några starka berättelser om relationscentrerad vård.

Man pratar mycket om patientcentrerad vård och det är bra men relationscentrerad är att gå ytterligare ett steg med att se människan inte bara sjukdomen. Som patient är det inte ovanligt att man upplever ett slags vacuum. Man blir utomordentligt väl behandlad och omplåstrad men det är ofta man känner sig väldigt ovetande om vad som görs och varför, eftersom det inte alltid förklaras.

Detta är ett av de vanligaste problemen inom vården idag och det måste förändras. I Landstinget i Kalmar har vi idag ett aktivt arbete med patientberättelser bland annat. Det här måste givetvis fortsätta att utvecklas men vi är i alla fall steg på väg.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s