ksrr – never ending story?

Östrans artikel i torsdags om KSRR var yttest märklig.

Artikeln skulle beskriva problemet med att politisera revisionen, men det är svårt att se!

Problemet är att både s och m i tidigare artiklar uttryckt tveksamhet mot revisionens yttrande. Revisionen säger att Steve inte bör få ansvarsfrihet. Vi har en tradition i kommunerna i södra länet av att ta revisionens rekommendationer på allvar. Detta är viktigt, revisionens roll som granskare av majoriteter är en oerhört viktig del av demokratin.

Att bagatellisera eller ignorera revisionen vore ett slag i ansiktet på demokratin. Det är ju den här spelplanen som vi har att rätta oss efter inom politiken. Det borde både s och m inse. Min erfarenhet är även att revisionen i allmänhet är väldigt försiktiga med att kritisera och får en majoritet kritik så bör den ödmjukt ta kritiken till sig. Annars försöker man bara förändra spelplanen och det är mycket olyckligt.

Sen måste jag säga att Steve har bett om ursäkt, som parti har vi tagit emot den (även om inte Jonas gjorde det), dessutom har Steve med sitt ordförandeskap gjort många bra saker för KSRR och detta ligger givetvis på pluskontot.  Går KSRR på revisionens linje, vilket de borde, så är saken utagerad och vad som händer sedan måste KSRR ta ställning till.

I vilket fall så måste alla gå vidare efter KSRRs fullmäktige, det går inte att hålla på att älta saken efter detta! Årsbokslutet och revisionens rekommendation måste få bli det sista som sägs i ärendet, så ser politikens spelregler ut!

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Lokalt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ksrr – never ending story?

  1. Kåre Eriksson skriver:

    Hej Jessica!

    Den här historian med KSRR börjar bli för lång nu. Både Steve och MP har målat in sig i var sitt hörn och tyvärr tror jag att det bara drar ett löjets skimmer över MP. S kommer på något sätt att sluta upp bakom Steve och även om han gjort fel så kommer MP (vi) att få betala priset för vad Jonas och Jimmy slåss för. Det är bara att läsa Peter Akinders ledarsidor, som mer än en gång tyckt att samarbetet bör avbrytas. Och hur ska de kunna samarbeta i KSRR när detta lagts till handlingarna? Störst förlust i den här bataljen måste Anna göra. Hennes trovärdighet är med rätta ifrågasatt. Dags för nya ansikten från MP i KSRR?

    Vänliga hälsningar ……….. passive medlemmen Kåre Eriksson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s