Gertrud

Igår satt jag tillsammans med de andra landstingspolitikerna i ”runda bordssamtal” med Hjärt- och lungsjukas Riksförbund. Det var en intressant kväll. riksförbundet gör mycket bra och i landstinget arbetar vi mycket aktivt med att förbättra hjärtsjukvården, med bland annat nya utrustning för PCI.

Jag saknade ändå ett perspektiv i gårdagens debatt – Barnperspektivet. Länssjukhuset i Kalmar är, precis som  övriga barnkliniker i landet som har kardiolog, med i barnhjärtnätverket Gertrud.  Detta är ett fantastiskt projekt som Hjärt- och lungfonden drivit och genomfört. Man har utrustat barnkliniker med möjlighet till ultraljudsundersökningar på distans. Ett fantastiskt hjälpmedel för att hjälpa svårt hjärtsjuka barn. Detta kom tyvärr inte upp i debatten igår.

Hjärt- och lungfonden skriver på sin hemsida om en riktig solskenshistoria där den här utrustningen på Barnkliniken i Kalmar räddade ett litet barn. Jag fick även historien berättad för mig idag när majoriteten var på verksamhetsbesök på barnkliniken.

Gick tårögd ut från kliniken, livet är så skört och sjukvården kan verkligen göra en enorm skillnad.

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s