långsiktig ohållbarhet?

Biogasproduktionen i Kalmar är strategiskt viktig för länets möjligheter att nå en målet om en fossilbränslefri region. Att producera biogas är en framtidsfråga, biogasen kommer att vara en viktig del av framtidens bränsleförsörjning.

De flesta kommuner ser stor utvecklingspotential och satsar för att trygga försörjningen. Men i Kalmar går det trögt. Utbyggnaden av Kalmar biogas borde gjorts för flera år sedan. Konsekvensen av att man inte gjort det är att bolaget går med förlust nu.

Då går man ut och försöker sälja anläggningen, läs mer här och här! Inget fel i privat regi men utvecklingen som behövs kräver muskler. Muskler som en kommun betydligt enklare kan uppvisa.

Kommunalrådet Johan Persson är en handlingskraftig man med många idéer om utveckling av Kalmar. Men är det bara byggnader som är utveckling? Kommunen måste finnas med på arenan även i framtidsfrågorna, biogasen är en av framtidens viktiga frågor. Jag är rädd att byggnaderna riskerar stå tomma om inte kommunen är med och satsar för framtiden.

 

Det här inlägget postades i Lokalt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s