besök av partisekreteraren

Dagens partimöte hade besök av Anders Wallner, partisekreterare.

Anders pratade om Miljöpartiets resa  från baksträvande till framtidsinriktat och om det målmedvetna arbetet som ligger bakom denna svängning av hur vi uppfattas av allmänheten. För mig är det oxå ett resultat av att fler och fler av våra kärnväljare, det vill säga unga kvinnor med akademiskutbildning, nu även engagerar sig aktivt i partiet. Förut har den här gruppen inte syns till på våra partimöten i någon större utsträckning. Nu mer lider vi ingen direkt brist på dem i det aktiva politiska arbetet.

Anders berättade att partiet nationellt arbetar efter samma principer som Anna Thore driver här i Kalmar. När vi samarbetar i majoritet med andra partier ger det större effekt, både politisk och väljarmässigt, än om vi väljer att stå i opposition.

Annika Wistedt, ordförande MP Kalmar, lyssnar och håller ihop mötet.

Samtal mellan medlemmarna och Anders Wallner. Det är viktigt att vi hittar en struktur för vårt partiarbete som fungerar nu när vi har vuxit. Annars är det risk för att informella strukturer och informella ledare bryter sönder partiet, såsom nästan hände i MP Stockholm.

Anders besök var en härlig energikick för partigruppen. Nu går vi vidare med att stärka lagarbetet i partiet och att arbeta mer utåtriktat. 250 000 människor ska ha träffat en miljöpartist innan nästa val så det är bara att kavla upp ärmarna och bjuda in sig!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Lokalt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s