äntligen vindkraft

Idag har dagen gått åt till att presentera majoritetens förslag till budget och plan 2012-2014 för media. Det märks att vi har ett långt län när man ska täcka in alla hörn under en dag.

Det är en budget med tydliga begränsningar. Senaste skatteprognosen gjorde ingen gladare, tyvärr. Hoppet om att staten ska gå in med en höjning av statsbidragen är inte stort. Nej, från regeringshåll är det tyst. Landstingen verkar få klara sig själva trots att hälso- och sjukvården är en väldigt viktig del i att få ut människor i jobb.

Jag är väldigt nöjd med att vi gör en stor investering i klimatet och ekonomin. Vi tänker nu köpa in tre vindkraftverk. Det kommer att motsvara ungefär 50-55 % av landstingets elkonsumtion. På det viset kan vi bidra till omställningen till förnybara energislag och därmed till målen på nationell och regional nivå om utbyggnad av vindkraft. Dessutom är detta en möjlighet att hålla energipriserna för landstinget nere och mer förutsägbara. Dessa pengar kan vi använda till mer vård och det är där pengarna gör mest nytta!

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s