mer kollektivtrafik

Från och med årsskiftet kommer kollektivtrafiken att styras med en trafikstyrelse. Styrelsen ska bestå av lika många ledamöter från landstinget som från kommunerna. I samband med den här övergången har både landstinget och kommunerna uttryckt en vilja att höja ambitionen för kollektivtrafiken i länet.

Eller jag kanske inte ska skriva landstinget – för det verkar bara vara vi rödgröna i landstinget som vill ha en utökad kollektivtrafik. enligt Pierre Edström (FP) kan en EVENTUELL ambitionsökning göras nångång i framtiden, Christer Jonsson (C) tycker att vi borde kunna rationalisera i KLT:s verksamhet och ambitionshöja med de pengar som EVENTUELLT frigörs då och Gudrun Brunegård (KD) vill ABSOLUT höja ambitionen men INTE tillsätta några pengar och moderaterna med Henrik Yngvesson i spetsen vill….. tja säg det?

Jag tycker i alla fall att det är sorgligt att de borgerliga i landstinget inte ser hur viktigt det är med en välfungerande kollektiv. Trist att de inte ser att det gynnar människor som vill bo kvar på landet, det gynnar människor som har låga inkomster och inte har råd att ha bil och det gynnar befolkningsutvecklingen i vårt län eftersom det underlättar för människor att bo kvar.

Det här inlägget postades i Infrastruktur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s