mer kollektivtrafik

Den närmaste åren ska en historisk satsning på länets kollektivtrafik göras. Vi rödgröna i landstinget satsar 100 miljoner på tätare avgångar med både buss och tåg.

2012 påbörjar vi utbyggnaden men det tar nog ett par år innan den är full ut genomförd.

För att klara satsningen kommer vi att höja skatten vid årsskiftet. Det är aldrig roligt med skattehöjningar men ska vi få en kollektivtrafik i länet som mer motsvarar länets behov så behövs en skattehöjning.

Den här ambitionshöjningen är helt nödvändig för framtidens arbetspendling och jag är glad att vi har möjlighet att genomföra den.

Annonser
Det här inlägget postades i Infrastruktur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till mer kollektivtrafik

 1. Kåre Eriksson skriver:

  Hej Jessica!

  Läste för mer än ett år sedan ett reportage i Barran. Det var en tonårig tjej som uttalade sig om nattaxan i Kalmar. Hon avstod från bussen av ekonomiska skäl, men var rädd för de konsekvenser det kunde betyda att gå hem. Som pensionär, ett liv där 20 kr gör vare sig till eller från, gjorde det mig beklämd. Har inte kunnat glömma hennes inlägg. Alltför ofta läser man om flickor som råkat illa ut. 20 kr får inte vara skäl nog att avstå från en säker hemresa. Nog borde det gå att ordna en tjejtaxa för ungdommar. Förr fanns något som hette tjejtaxi av samma skäl. Vet inte om det finns kvar, men det var en god tanke. Hoppas du tar dig en fundera på detta.

  Hälsn. Kåre Eriksson

  • greenjessica skriver:

   Tack Kåre

   Det är en viktig aspekt du tar upp. Vet att KLT har testat att på natten stanna där folk vill av istället för vid de vanliga hållplatserna som en åtgärd för att få en säkrare hemresa. Kommer också ihåg tjejtaxa på taxi men det ansågs väl vara diskriminering om jag inte minns fel.

   Jag har alltid tyckt att det borde gå att åka på sitt vanliga busskort även på natten. Får väl damma av den tanken och se om det kan vara en möjlig lösning. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s