nytt uppdrag

Sitter på tåget på väg till Stockholm. Imorgon startar mitt nya uppdrag i beredningen för social- och individomsorg. Det ska bli spännande!

Ett av ärendena på dagordningen handlar om Gerhard Larssons missbruksutredning. Den är verkligen intressant. Med både en del nya spännande idéer och en del som inte verkar som innovativt.

Igår hade vi i Kalmar besök från sprutbytesverksamheten i Malmö. Det blev ett väldigt bra seminarium som besvarade många frågor hos både oss politiker och hos medarbetarna. En vinkel som de lyfte var den nuvarande åldersgränsen på 20 år som finns i lagen om sprutbytesverksamhet idag. De menade att den är kontraproduktiv med tanke på att ju förr narkomanerna kommer in i programmet dessto större chans för att undvik Hepatit C smitta mm.

Nu har Gerhard Larsson föreslagit att åldersgränsen ska tas bort – det tycker jag är bra. På SKL däremot verkar man inte vara av samma åsikt så det blir min första strid – att få SKL att acceptera ingen åldersgräns eller åtminstone en sänkning till 18 år. 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s