Tut!

Idag presenteras en mycket god och grön satsning på Landstingsstyrelsen. De rödgröna har än en gång hållit vad de lovat. Kalmar läns Trafik ska tillsammans med Blekingetrafiken utöka antalet tåg och mötesplatser så att det blir enklare att pendla mellan länen. Etappvis kommer man att bygga ut sträckorna Karlskrona-Kalmar-Växjö. Nu är alltså två av tre parter överens, och jag hoppas att Kronoberg hoppar på tåget väldigt snart!

Satsningarna är särskilt viktig för studenter i länen som inte bor på studieorten. För Linnéuniversitetets studenter och anställda som ofta måste åka mellan Kalmar och Växjö kommer det att innebära en tydlig förbättring. Arbetspendlingen underlättas också för de tusentals personer som pendlar över länsgränserna i jobbet.

Tåg är ett mycket miljövänligt och relativt billigt sätt att färdas på, och satsningen kommer att innebära förbättringar för miljön, pendlare, lärostäderna och näringslivet!

Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård, Infrastruktur och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s