Mönsterås familjecentral

Idag har den rödgröna landstingsmajoriteten varit på verksamhetsbesök i Mönsterås på Hälsocentralen där. Det var ett mycket trevligt besök.

Mönsterås Hc är enligt vad jag fick veta en välmående hälsocentral med stora ambitioner och god tillgänglighet för patienterna.

Dessutom så är det på väg att bli en familjecentral i Mönsterås.  Landstinget och kommunen är nu överrens om en att rita och upphandla för en familjecentral i anslutning till Hälsocentralen. Spaden ska sättas i jorden i början på nästa år och förhoppningsvis kan invigning ske under nästa år.

Det är en stor glädje för mig att vi får en familjecentral i Mönsterås kommun, då är det bara sju kommuner kvar!

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mönsterås familjecentral

 1. Kåre Eriksson skriver:

  Hej Jessica.

  En liten stilla undran. Diskussionen om en sammanslagning har varit på tapeten hur länge som helst. Jag tror dock att vad varje partis företrädare tycker väger oerhört tungt. I de flesta fall betyder det att det till stor del är just landstingsråd. En sammanslagning skulle med stor säkerhet innebära slutet på en karriär för många, för inte skulle Kalmar, Jönköping, Kronoberg och Östergötland behålla alla? Hur kommer ni förbi det problemet, som säkert ingen tar upp, men som jag tror färgar en hel del åsikter?

  Mvh Kåre Eriksson

  • greenjessica skriver:

   Jo, du har rätt, det finns säkert den här typen av ställningstagande. Men kanske framförallt på partinivå. Olika geografiska områden har ju olika majoritet. Sen finns ju risken för små partier att få svårare att få inflytande. Dessutom finns risken för att det blir ännu färre kvinnor i politiken eftersom de flesta partier sätter män överst på sina listor och plockar man då bara den översta från varje län så blir det inte många kvinnor kvar.

   Men det här är ändå detaljer i det stora hela. Det verkar som vi kommer att bli tvungna att komma till skott nu, det har ju inte varit så tidigare. Vi kommer att bli tvungna att diskutera skattesatser och hur vi ska göra med sånt som är skatteväxlat på vissa ställen men inte på andra, jag tänker tex på hemsjukvården som vi i Kalmar skatteväxlat med kommunerna men där det är lite olika i länen runt omkring hur man gjort.

   Dessutom tror jag att det kommer att bli tvunget med en övergångsperiod för att få ordning på alla delar som en regionförstoring berör.

   • Kåre Eriksson skriver:

    Oj! Du svarade och snabbt! Är medlem, men inte en aktiv sådan. Det här är ett forum jag däremot kan lära mig gilla. Har Anna, vårt komunalråd oxå en liknande blogg? adress?
    Hälsningar Kåre

   • greenjessica skriver:

    Nej, Anna har ingen egen blogg – men med lite tjat kanske vi kan få henne att starta en. Det vore verkligen bra om hon gjorde det, tycker jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s