parkerad

Det är inte alltid som det går att enas om en gemensam hållning i ett parti. Så är det för miljöpartiet i frågan om parkeringarna till träningsplanerna ute vid Guldfågeln Arena. Men ibland får man nöja sig med att vara ense om att det finns olika uppfattningar. Det är en styrka att kunna ha högt till tak inom partiet.

Själv tillhör jag den delen av partiet som välkomnar detaljplanen och som gläds åt att vi i och med den börjar bli klara  med träningsplanerna och området runt dem. Det kommer att göra stor skillnad för flera idrottsföreningar i kommunen.

På måndag är det kommunfullmäktige, det första för året. Det såg först ut att bli ett relativt enkelt och kort möte, med inte alltför många komplicerade ärenden. Nu har detaljplanen för Gasten, det vill säga området där träningsplanerna ligger, visat sig innehålla oanad sprängkraft.

Både delar av mitt eget parti och (FP) har åsikten att inte allt gått rätt till. Jag har svårt att se den mörkläggning som dessa tror sig se. Det har fattats beslut både i fullmäktige och i flera nämnder, det största problemet är väl att det tagits så många beslut att det  kan vara lite snårigt att få ihop sammanhangen.

Men det är inte detsamma som att det skulle ha myglats.  Och nu när vi snart har en arena värd namnet i kommunen så tror jag att det är klokt att maximera användandet av den och det som finns i anslutning till den.

Bifall till detaljplanen helt enkelt!

Det här inlägget postades i Lokalt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till parkerad

  1. Thomas Stjernquist skriver:

    Precis som du säger så är det tagna mängder med beslut och det under flera år. Det grundbeslut vi tog en gång för många år sedan var ett beslut som sedan fick helt andra konsekvenser och innebörd. Nu har vi Arenan som kommunen har stöttat på alla sätt och vis och då kan nästa fråga bli hur mycket kan kommunen använda den för egna syften utan kostnad? Mässor,konserter o.dyl. Om KFF då säger nej får vi svart på vitt att kommunen blivit utnyttjad för deras egna egoistiska räkning. Undrar hur Johnny tänker om det.

  2. johnny skriver:

    Arenan blir ingen framgång om inte fler använder den än vi i Kalmar FF.

  3. Ping: Löhnn, Hilmansson och andra formidabla bakåtsträvare, ekvationen går inte ihop :I hell-mans värld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s