papperslösa i vården

Dagens landstingsstyrelse är avslutat. Årets viktigaste styrelsemöte var mitt första som vice.  Sömnbristen är relativt stor just nu men det tar jag igen till imorgon.

Vi behandlade ett antal ärenden men tonvikten låg givetvis på vårt förslag till landstingsplan och budget. Borgarna hade knåpat ihop ett antal egna förslag, som omfattar nån promille av budgeten. Där ser man att även dom gillar våra förslag. Eller så visar det bara att de egentligen inte har någon egen politik att komma med.

Men en gemensam skrivning lyckades vi i alla fall få till. Det handlar om vården för papperslösa. Vi har tidigare erbjudit akutsjukvård för papperslösa på samma villkor som för övriga länsbor. Nu går vi ett steg längre och låter papperslösa få vård efter behov på samma villkor som övriga.

Sverige har fått kritik för att vi inte följer FN:s deklaration om mänskliga rättigheter när det gäller rätten till hälsa. Nu kommer vi i Landstinget i Kalmar att låta även denna grupp få tillbaka sina mänskliga rättigheter.  Det känns verkligen bra!

Detta inlägg publicerades i Hälso- och sjukvård och märktes , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar