same same but different

Idag börjar mitt nya liv kan man säga. Hela dagen har vi haft gruppmöte med landstingsgruppen där jag för första gången varit den som är gruppledare för miljöpartiet. Imorgon är det landstingsfullmäktige och det formella valet av landstingsråd sker.

Dessutom sitter jag nu på mitt första kommunfullmäktige möte i Kalmar kommun.

På dagens landstingsgrupp har vi haft besök av landstingsdirektören och förvaltningsdirektörerna för våra tre största förvaltningar, hälso- och sjukvården, primärvården och psykiatrin . Dom har informerat om sina verksamheter vilket är speciellt bra för våra nya ledamöter.  Det gör att vi alla har en liknande grund att stå på – men sedan kommer det även djupare utbildningar för våra ledamöter. Tillsammans ska vi nu arbeta för att förbättra sjukvården ytterligare de kommande fyra åren.

Man skulle ju kunna tro att ett landstingsfullmäktige och ett kommunfullmäktige är två lika tillställningar. Men min första reflektion av kommunfullmäktige är att det är en hel del som skiljer. Bara en sån sak som att det första fullmäktiget med de nya ledamöterna börjar med sju interpellationer!

Annonser
Det här inlägget postades i Hälso- och sjukvård, Lokalt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s